Vijesti
Otkrili smo nove simptome Korone,atipične:bol u stomaku…
Dr. Hadžović - Džuvo: CT pluća otkriva Koronu, 98%! Nisu svi u Italiji umrli od Korone!
Ovo je izazov za sve nas, niko ne zna ništa. Promjene na plućima se veoma dobro vide i to je jako dobro za asimptomatske pacijente. Kod 82 asimptomatična pacijenta, 54% je onih koji su imali promjene na CT-u.
Na snimku se vidi velika razlika između Korone i upale pluća. Dobri radiolozi to prepoznaju. CT nije screening metoda, ima 98% pouzdanosti. Ukoliko se pojavi veliki broj pacijenata, CT bi mogao postati prvo sredstvo testiranja.

To je čak bilo i kinesko iskustvo. Za nekoliko minuta možete dobiti rezultat. U Italiji sve one koji su umrli, nije ubila Korona, ali su bili pozitivni. 50,6 % umrlih imalo tri bolesti udružene s Koronom, 23,4% je imalo dvije bolesti, 19,6% jednu bolest, a kod 12% je direktan uzročnik smrti Korona.

Neke od tih bolesti su; bolesti srca, hipertenzija i dijabetes. Korona nije zaustavila druge bolesti kod pacijenata. Jedan od simptoma je i bol u stomaku, imali smo jednog takvog pacijenta, kojem je rađen CT abdomena, na kojem se vidio donji dio pluća, pa smo onda uradili i CT pluća, te ustanovili da je pacijent zaražen.

Sa CT-om nije ušao virus u bolnicu, on je montiran tamo gdje će svaka iduća osoba koja je zaražena ući. Nema globalnog autoriteta za Korona virus. Njemačka prvo utvrdi, pa tek onda objavi rezultate. Ima puno mlađih pacijenata kojima smo otkrili hipertenziju, a da nisu ni znali. Nije samo ponor staraca. Nikad nismo izašli iz PTSP-a, a bit će nam još gore nego što je bilo.

Statistika u BiH rezultat je mjera koje provodimo, ne štitimo se od bolesti, već da zaštitimo one koji su ugroženi. Imamo 35% žena, a 65% muškaraca koji su zaraženi. Šta je potrebno konzumirati? Povrće, voće, minerale, vitamine, najvažniji vitamin D3. Prestati pušiti, smanjiti gojaznost, izbjegavati stres jer on povećava gojaznost, jesti bademe, unositi vitamin C u organizam, ne soliti previše hranu, jer utječe na krvni pritisak.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.