5 C
Sarajevo
25.04.2024

U policijskoj akciji na području TK uhapšeno 13 osoba

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona proveli su jednu od najopsežnijih akcija u borbi protiv organiziranog kriminala u kojoj je uhapšeno 13 osoba.

Direktor Uprave policije MUP-a Tuzlanskog kantona Dževad Korman potvrdio je novinarima na pres-konferenciji da je među uhapšenima i Beriz Kabilović te da je ova akcija provedena u okviru višemjesečne istrage pod nadzorom Tužilaštva Tuzlanskog kantona.

-Na više od pedeset lokacija su izvršeni pretresi, ali jedan broj osoba od ovih 13 nije u pritvoru iz razloga što se ne nalaze na području BiH. Oni su u proteklom periodu na području Živinica, Tuzle, Kalesije, Banovića počinili krivična djela organiziranog kriminala koja se tiču krivičnih djela ubistva, iznude, ugrožavanje sigurnosti, nedozvoljeno držanje naoružanja, pripremanje krivičnih djela, pranje novca – rekao je Korman.

- OGLAS -

Prilikom pretresa oduzeti su mobilni aparati, telefonske kartice, prijenosni uređaji, laptopi, računari, određena količina opojne droge, novac, bankovne kartice, dokumentacija, dvadeset motornih vozila, kao i niz drugih predmeta koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem određenih krivičnih djela.

Svi uhapšeni u ovoj akciji uz izvještaj će biti predati u nadležnost Tužilaštva TK na dalje postupanje.

Direktor Uprave policije istakao je da se radi o organiziranoj grupi koja je, kako kaže, vladala Tuzlom.

– Sedam mjeseci mi provodimo aktivnosti kako bismo sve to zadokumentovali – naveo je. 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA