Vijesti
Tužilaštvo mora doći do vrha piramide! Ovo nije naša Vlada! Ovo nije čisto!
Dr.Stevanović: Za dan je Vlada skupila 7 i 4 miliona maraka i uplatila za …za šta?!
Član Odbora Doma naroda Federacije koji istražuje aferu “Respiratori”:Vlada daje saglasnost da se utroši 11 miliona maraka a nema nikakve specifikacije, Za šta! Tužilaštvo zna,ako ne zna-mora da zna!
Nalogodavac? Ja znam da se u SDA i HDZ ništa ne može uraditi bez vrha stranke! Novalić nekompetentan! Ako Novalić krivično ne odgovara,onda mora moralno i politički pred Parlamentom,bježi od odgovornosti!

Vlada ne može pokazati osam ostalih ponuda-jer ih nema! Dostavljene su,alii h nema! Nema ni ponude Srebrene maline,ili nam nisu smjeli pokazati!

Odmah,3.aprila čim je potpisan ugovor-prebačen je cijeli iznos firmi koja nema saglasnost za uvoz,nema dozvolu za promet medicinskih sredstava! Tu dozvolu dobijaju 24.aprila kada su respiratori već bili tu,a saglasnost za hitni uvoz dobili 27.aprila!

Solak nam na sva pitanja odgovorio: nemam informacije! Sve firme koje su vršile nabavke vezane su za stranačke tajkune,koje su enormno hairovale!

Cubicus i Patrio su vezani za SDA! Neka sredstva,iako plaćena,još nisu isporučena,preskupo je sve plaćeno jer su se svi morali ugraditi u posao! Sve države rade direktno a mi nabavljamo preko slastičarne i Srebrene maline!

Iz Federalnog štaba su izbacili jedinu doktoricu! Vlada je zaobišla Ministarstvo zdravstva,nigdje ga nema,njemu je trebala ići ponuda! Civilna zaštita godinama arčila pare!

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.