11.6 C
Sarajevo
26.04.2024

Nove promjene među slobodnim igračima u NBA: Kanter napustio Portland, Thomas u Washingtonu

Još nekoliko zvučnih imena promijenilo je klubove, poput dojučerašnjeg saigrača Jusufa Nurkića, turskog centra Enesa Kantera. On je napustio Portland i potpisao dvogodišnji ugovor sa Bostonom.

Na društvenim mrežama Kanter se požalio kako mu u Portlandu jednostavno nisu dali dovoljno vremena da razmisli te je, navodno, jednostavno istekao rok koji je imao na raspolaganju da donese odluku. Trail Blazersi su prethodno doveli još jednog centra, Hassana Whitesidea.

U novom klubu je i Isaiah Thomas, koji je nakon samo jedne sezone napustio Denver. Nekadašnji All-Star playmaker postao je član Washington Wizardsa.

- OGLAS -

Potvrđeno je da Jimmy Butler odlazi u Miami Heat, donedavni igrač Sixersa potpisat će četverogodišnji ugovor za maksimalna 141 miliona dolara, dok je Elfrid Payton završio u New York Knicksima.

Terry Rozier je završio u Charlotteu, Trevor Ariza u Sacramentu, DeMarre Carroll u San Antoniju, Anthony Tolliver u Portlandu, Maurice Harkless u LA Clippersima, dok su aktuelni prvaci Toronto Raptorsi angažovali bivšeg euroligaškog košarkaša Matta Thomasa iz Valencije.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA