12.7 C
Sarajevo
29.03.2024

Park ‘Ravne 2’ među pobjednicima Berlinskog festivala

Žiri jubilarnog dvadesetog Međunarodnog festivala turističkog filma i multimedijalnog takmičenja ‘The Golden City Gate 2020’ na ITB Berlin, proglasio je ‘Park Ravne 2 – Unikatni energetski park u Europi’ jednim od službenih pobjednika Festivala.

Obavijest Fondaciji ‘Arheološki park: Bosanska piramida Sunca’ poslao je 6. marta 2020. predsjednik Odbora direktora Njemačke filmske asocijacije Wolfgang Jo Huschert, a certifikat su osim njega potpisali i predsjednica Festivala Regina Sixt i predsjednik žirija Prof. Helfried Hagenberg.

Ovo je izvanredno priznanje Fondaciji, besprijekornom izgledu i sadržajima u parku ‘Ravne 2’ i transformaciji koju je tim Fondacije napravio od močvarnog zemljišta u jedan od najljepših parkova u Europi.

- OGLAS -

Film o parku ‘Ravne 2’ pripremili su: autor, narator i producent dr. Semir Osmanagić te filmska ekipa iz Beograda Milutin Labudović i Saša Nađfeji (kamera, dron, montaža i režija).

Domaća verzija filma može se pogledati ovdje.

Nagrađena engleska verzija filma je na ovom linku.

Park ‘Ravne 2’ nalazi se u neposrednoj blizini ulaza u prahistorijski Podzemni labirint Ravne i otvoren je svih sedam dana sedmično, svaki dan u godini. Ulaz, parking i instalacije su besplatni. Ovu novu turističku atrakciju u srcu BiH prošle godine je posjetilo oko 40.000 turista.

Link ka originalnoj vijesti i pismu žirija Festivala

Fondacija poziva sve u posjet kompleksu Ravne da se oslobodite medijskog stresa od korone. 

 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA