-1.1 C
Sarajevo
20.04.2024

Haski koji je pregažen traktorom u Gračanici stao na svoje noge

Još su nam pred očima šokantne slike, kada nesavjesni mještanin iz naselja Rašljeva kod Gračanice, na lokalnom putu, juri i točkovima gazi psa. 

Bh. javnost je bezrezervno osudila barbarski čin, a prvu pomoć te noći psu je pružio veterinar Nerman Avdić iz Veterinarske stanice Gračanica.  

Krenula je velika borba da se pas Mini spasi.

- OGLAS -

Uslijedile su dvije komplikovane operacije na obje zadnje noge na kojima je bilo više teških lomova, obavljene u Veterinarsnoj stanici „Pet-Doc 4 U“ u Lukavcu pod rukovodstvom dr.Almira Alića.

Sve do zadnjih desetak dan Mini je bila u ovoj veterinarskoj stanici, a sada je premještena u Veterinarsku stanicu u Gračanici.

– Radi se o postoperativnom njegovateljstvu, zašto je zadužena Amra Zelenkić. I mi smo tu, jer svaki dan, osim ishrane, operirane noge se moraju dezinficirati. Ona polahko staje na svoje noge. Iz stacionara je izvedemo desetak minuta na zelenu površinu i ona više nema snage, pa je vraćamo u stacionar. Postala je naša ljubimica. Nakon što potpuno ozdravi, odlučit ćemo, gdje će Mini nastaviti svoj život – kaže dr. Nerman Avdić.

(avaz.ba)

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA