5.5 C
Sarajevo
28.03.2024

Diplomatski izvor: Trumpove tvrdnje netačne u slučaju nestalog Khashoggija

 Nakon tvrdnji američkog predsjednika Donalda Trumpa da se u Istanbulu nalaze američki istražitelji koji se bave pitanjem nestanka saudijskog novinara i kolumniste “Washington Posta” Jamala Khashoggija, Anadolu Agency (AA) iz diplomatskih izvora saznaje kako je ta inormacija netačna.

Kako su diplomatski izvori potvrdili novinaru AA nisu tačne informacije o tome kako se u Istanbulu nalaze američki istražitelji koji se bave pitanjem nestanka Khashoggija, kojemu se nakon posjete saudijskom konzulatu u Istanbulu, 2. oktobra, gubi svaki trag.

“Imamo tamo naše istražitelje i oni sarađuju s Turskom, iskreno radimo i sa Saudijskom Arabijom. Moramo saznati šta se desilo”, izjavio je danas američki predsjednik Donald Trump.

- OGLAS -

Novinar i kolumnista lista “The Washington Post” Khashoggi nestao je 2. oktobra nakon što je ušao u kompleks konzulata Saudijske Arabije u Istanbulu. Poznat je kao kritičar politike koju vodi aktuelna vlast Saudijske Arabije.

Turskoj je pokrenuta istraga o njegovom nestanku, a reporter agencije Reuters ranije je javio da je Khashoggi ubijen u konzulatu nakon što je nekoliko dana proveo kao zatočenik. Istu tvrdnju objavila je i Asocijacija turskih i arapskih medija, iz koje tvrde da imaju i dokaze, kako prenosi Anadolu Agency (AA).

Konzulat Saudijske Arabije prije tri dana je na Twitteru objavio poruku u kojoj odbacuje navode o ubistvu novinara u konzularnom kompleksu.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA