15 C
Sarajevo
28.03.2024

Francusko selo u Maleziji ne prestaje da privlači pažnju turista

Colmar Tropicale, selo u Maleziji sagrađeno u duhu prepoznatljive francuske arhitekture iz srednjeg vijeka, svaki dan privlači pažnju velikog broja turista, javlja Anadolu Agency (AA).

U selu, izgrađenom u turističke svrhe u pokrajini Pahang, postoje i restorani u kojima posjetioci mogu probati jela iz francuske kuhinje, a u ponudi su i likovne izložbe i originalne ulične predstave.

Francusko selo, kako ga nazivaju u Maleziji, prostire se na površini od 80 hektara na nadmorskoj visini od oko 900 metara pa je temperatura u Colmar Tropicaleu ispod prosjeka zemlje.

- OGLAS -

Selo, čija izgradnja je zvanično završena 2000. godine, podignuto je po uzoru na francuski grad Colmar u kojem se i danas nalaze šarolike drvene kuće iz perioda renesanse.

U Colmar Tropicaleu se nalaze i hoteli, također izgrađeni u duhu srednjovekovne arhitekture, u kojima turisti mogu i odsjesti.

Među brojnim interesantnim sadržajima posjetioci u francuskom selu mogu posjetiti i botanički vrt, ergelu na kojoj mogu jahati konje i zoološki vrt.

Osim toga, Colmar Tropicale često posjećuju i pjevači i umjetnici koji u selu snimaju reklamne filmove i muzičke spotove. Posljednjih godina je također sve više mladih bračnih parova koji dolaze u selo kako bi se fotografisali.

Francusko selo je udaljeno svega 45 minuta od prijestolnice Kuala Lumpura.

 
- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA