Vijesti
Džaferović, Krišto i Bosić u utorak o sazivanju konstituirajuće sjednice Parlamenta BiH Početkom naredne sedmice bit će poznato kada će se konstituirati novi saziv Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.
#
Predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Mladen Bosić zakazao je za 13. novembar 2018. godine 73. sjednicu Kolegija Zastupničkog doma PSBiH. 

Sa zamjenicima Šefikom Džaferovićem i Borjanom Krišto razmatrat će dogovor o sazivanju konstituirajuće sjednice Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH. 

Na konstituirajućoj sjednici novizabrani zastupnici će dati svečane izjave, izabrati predsjedavajućeg, prvog zamjenika predsjedavajućeg i drugog zamjenika predsjedavajućeg Zastupničkog doma PSBiH te članove Komisije za pripremu izbora Vijeća ministara BiH.

Poslovnikom o radu Zastupničkog doma PSBiH utvrđeno je da konstituirajućom sjednicom predsjedava najstariji zastupnik novog saziva kao privremeni predsjedavajući dok se ne izabere predsjedavajući Zastupničkog doma PSBiH.
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.