10.5 C
Sarajevo
24.04.2024

Danas se igraju utakmice šesnaestine finala Kupa BiH

Na rasporedu nije niti jedan duel premijerligaša, ali su niželigaši u blago privilegovanom položaju, odnosno sa ulogom domaćina.

Parovi, od 16.30: Bratstvo Gračanica – Velež Mostar, Kozara – Sloboda, Krupa – Tuzla siti, od 17: Budućnost Banovići – Široki Brijeg, GOŠK Gabela – Radnik Bijeljina, Orašje – Borac Banjaluka, Jedinstvo Bihać – Mladost DK, Kakanj – Čelik Zenica, Ljubić Prnjavor – Travnik, Ljubuški – Sarajevo, Modriča – Zvijezda 09, Olimpik Sarajevo – Radnik Hadžići, Rudar Prijedor – Slavija, Skugrić – TOŠK Tešanj, Tekstilac – Željezničar, Zvijezda Gradačac – Zrinjski. 

“Bez obzira na to što ćemo poštedjeti neke od prvotimaca, ambicije Sarajeva su jasne. Prvenstveno želimo da prođemo utakmicu, to je osnovni cilj. S druge strane, priliku će dobiti igrači koji su manje igrali u nekom proteklom periodu, naravno u kombinaciji sa igračima koji su igrali. Znamo da se ekipa Ljubuškog takmiči u Drugoj ligi Federacije BiH. Sakupili smo informacije o njima, ne želimo ništa prepuštati slučaju. Želimo da prođemo, odigramo dobro i da kroz tu utakmicu napravimo dobru pripremu za narednu utakmicu Premijer lige BiH u Tuzli. Nadamo se da će ovi igrači koji dobiju priliku to opravdati i da će iskoristiti svoju šansu, kako bismo na njih više računali u ligi”, kazao je pomoćni trener Dženis Ćosić.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA