Vijesti
Džaferović uputio telegram saučešća povodom smrti generala Divjaka Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović uputio je telegram saučešća povodom smrti generala Jovana Divjaka
#

- Sa velikom tugom sam primio vijest o smrti generala Armije Republike Bosne i Hercegovine Jovana Divjaka. Njegovoj porodici i prijateljima upućujem iskreno saučešće - stoji u telegramu saučešća.

Džaferović je podsjetio da je general Divjak dao neizmjeran doprinos odbrani Bosne i Hercegovine i Sarajeva od agresije, u ključnim trenucima uvijek je znao odabrati stranu dobra i suprotstaviti se zlu, a svojim besprijekornim angažmanom postao je simbolom najviše vojničke časti.  

- Kroz svoj poslijeratni humanitarni rad, general Divjak je pružio pomoć i podršku obrazovanju brojnih mladih ljudi u Bosni i Hercegovini. Njegova smrt je nenadonadiv gubitak za naše društvo, a njegovog lika i djela ćemo se uvijek sjećati i čuvati uspomenu na njega - ističe se u telegramu saučešća člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića. 

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.