3.8 C
Sarajevo
19.04.2024

Aerodrom Sarajevo: U martu za 12 dana otkazano 26 letova

Dodala je da će aviokompanija Lufthansa zbog prevencije širenja korovavirusa otkazati letove iz Sarajeva za Minhen, pa su tako otkazani letovi ove kompanije za 16. 17. 21. 23 i 25. mart.

– Broj putnika za prvih 12 dana ovog mjeseca smanjen je za 23 posto, dok je otkazano 26 letova – naglasila je Bagarić.

Po njenim riječima, Federalna uprava za inspekcijske poslove je u vršenju pojačanog inspekcijskog nadzora na Međunarodnom aerodromu Sarajevo u prethodnom periodu angažirala dodatnih šest uposlenika kako bi svi putnici koji dolaze iz Njemačke, Španije, Francuske, Italije, Irana, Kine i Sjeverne Koreje što brže i efikasnije prolazili kontrolu.

- OGLAS -

– Inspektori im pomažu pri popunjavanju sanitarnog upitnika, daju im rješenje o ograničenom kretanju i izolaciji, te da bi, u slučaju potrebe, što prije bili stavljeni pod zdravstveni nadzor – kazala je.

Bagarić je napomenula da je u funkciji i termalna kamera koja omogućava detekciju putnika s povišenom tjelesnom temperaturom, te je u suradnji sa djelatnicima Međunarodnog aerodroma Sarajevo osiguran prostor za privremenu izolaciju osoba s povišenom temperaturom do dolaska epidemiologa i liječnika.

– Uposlenici Međunarodnog aerodroma Sarajevo i Granične policije BiH pružaju svu potrebnu pomoć i surađuju s federalnim inspektorima kako bi se osigurala obvezna procedura sanitarne kontrole prema naredbama Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva – kazala je Bagarić.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA