13.8 C
Sarajevo
28.03.2024

Davidu ni mrtvom ne daju mira: Uklonjeno Davidovo Srce, dunje iščupane iz zemlje, a jedan detalj ostavio sve u šoku

“Nalaže se N-N licu da izvrši uklanjanje stvari i drugih predmeta uključujući i dvije sadnice voća sa javne površine u Ulici Gorana Radulovića odmah i najkasnije u roku od 24 sata dostavljanja ovoga rješenja. Ukoliko se ne postupi po naloženom, uklanjanje stvari i drugih predmeta sa javne površine izvršiće se putem trećeg lica o trošku imenovanog, odmah nakon isteka datog roka”, navedeno je u rješenju koje su dobili.

Iako se nije očekivalo da će spomenik ukloniti, ni da će se odluka provesti, baš kao što se ništa ne čioni po pitanju istrage, odluka je provedena u djelo. 

Ovim postpukom ogorčeni su i pripadnici grupe Pravda za Davida kao i veliki broj građana Banja Luke. Očigledno je da Davidu ne daju mira.

- OGLAS -

Dvije  dunje koje su posadili članovi grupe, jedna od njih je simbolizirala pravdu, druga istinu, doslovno su išÄupane iz zemlje. Srce od svijeća je uklonjeno.

Jedan detalj ostavio je u šoku članove gripe Pradva za Davida. 

Na drvetu pored ostavljeno je Davidovo srce. Ono nije uklonjeno, ali je polomljeno. Ostalo je tako polomljeno srce da visi na drvetu, a članovi grupe “Pravda za Davida” šokirani su ovim detaljem.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA