Vijesti
Ekskluzivni dokumenti iz Haaga u posjedu FACE-a: Dokazi o umješanosti Srbije u genocidu u BiH! (VIDEO)

Ovo su tajni dokumenti i koji su se koristili u Hagu. Da je bilo volje da je bilo želje, moglo bi se to davno uraditi. Tužilaštvu nije bio cilj povezivanje RS-a sa Srbijom. Nije jasno zbog čega Bošnjački oficir za vezu Amir Ahmić te bosanski, probosanski političari nisu insistirali da se utvrdi veza i povezanost između RS-a i rukovodstva Srbije. 

Face TV je dobila ekskluzivne dokumente koje po prvi put objavljuju se u javnosti. Ovo su tajni dokumenti, dokumeti koji su se koristili u nekim slučajevima u Haškom tribunalu a koji su dovoljni da se ta veza između RS-a i Srbije poveže samo da je bilo volje i želje. Naime, prvi dokument je izjava Ratka Mladića koji samostalno želi da bude raspoređen na teritorij BiH. Zatim dokument iz arhive Haškog tribunala u kojem se poziva na jedan sporazum o kojem smo mi već pričali tačnije, dirketni psporazum koji je potpisan sa Srbijom i u kojem se traži primjena zaštitnih mjera za sljedeće stranice: 

-Spisak svih ukaza koje je tužilaštvo tražilo da se dostavi od Srbije. Važni su iskazi broj 6 i broj 7 

Odbrana BiH, oficir za vezu svi koji su željeli da BiH dobije reviziju presudu protiv Srbije te da Ratko Mladić i Karadžić budu povezani sa tadašnjim rukovodstvom Srbije te ne bi trebalo prebirati na stotine dokaza već samo pogledati iskaz borj 6. i broj 7. 

BiH vlasti su ove dokumente imali od 2008. godine kada su im tajnim relacijama dostavljene iz Srbije! 

Opširinije u videu....  

 

 

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.