1.6 C
Sarajevo
19.04.2024

Uskoro počinju radovi na izgradnji nove žičare i luksuznog hotela na Jahorini

 
Kako je navedeno, olimpijska planina Jahorina uskoro će biti bogatija i za novi luksuzni hotelsko-apartmanski resort “Snježna dolina” koji će biti smješten na lokaciji Obućina Bare u naselju Šator. Resort se nalazi na nadmorskoj visini od 1.595 metara, što će svakako doprinijeti planinskom ambijentu.

Predsjednik Nadzornog odbora Olimpijskog centra Jahorina Nedeljko Elek izjavio je kako je već probijena staza prema lokalitetu Obućina Bare, završen je tender za osnježavanje 7 kilometara staze, a u toku su i radovi na rasvjeti. Ono što je posebno značajno za Jahorinu jeste podatak da je završena tenderska procedura za izgradnju žičare, odnosno novog šestosjeda koji će biti udaljen samo 30 metara od resorta “Snježna dolina”.

 
 
 
Elek je najavio kako će prvi stubovi biti postavljeni već na proljeće početkom građevinske sezone na ovim prostorima.

Načelnik Općine Trnovo Dragomir Gagović naglasio je kako uskoro očekuje početak gradnje rezervoara za vodu kako bi se trajno riješilo pitanje vodosnabdijevanja ovog lokaliteta. Kako je rečeno, lokalna zajednica i Olimpijski centar Jahorina imat će ogromnu korist od izgradnje resorta te je već najavljena i zajednička promocija turističke ponude koja će uključivati i kompleks “Snježna dolina”.

Iz Općine Trnovo i OC Jahorina nadaju se kako će izgradnja “Snježne doline” dodatno obogatiti ionako šaroliku turističku ponudu olimpijske ljepotice. Uprkos pandemiji koronavirusa, iz Olimpijskog centra Jahorina istakli su kako svi radovi teku planiranom dinamikom, a nadležne institucije su već uokvirile prve infrastrukturne vizure ovog dijela planine.

 
- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA