Vijesti
EKSKLUZIVNO, drugi dio stenograma Sarrazin – Dodik: Šta će biti sa finansijskom blokadom RS-a?!
EKSKLUZIVNO, drugi dio stenograma! Dodik Sarrazinu: Neću njemačke pare! Podanike tražite u Sarajevu!
U ovom dijelu stenograma otkrivamo kakva je bila Dodikova reakcija na finansijske sankcije Njemačke prema RS-u!

Sinoć smo ekskluzivno objavili dijelove stenograma razgovora njemačkog specijalnog izaslanika za BiH, Sarrazina i Milorada Dodika. Objavili smo dijelove koji se tiču Schmidta i otcjepljenja. Danas, na nekim portalima vijest-komentar da smo objavili selektivno dijelove s namjerom da naštetimo Dodiku. Naravno, tako smo i najavili: objavljujemo dijelove o Schmidtu i otcjepljenju, o valuti RS-a, ali i o Dodikovoj rakiji.

Da ne bude neke zabune, odmah nakon CD-a, na našem portalu "Face.ba" objavljujemo ekskluzivno cijeli stenogram, original. Na ćirilici.

Crno na bijelo: Pročitajte cijeli stenogram sa sastanka Dodik – Sarrazin!

Večeras, u kontekstu samo ove teme o finasijskoj blokadi RS-a, upravo o onome o čemu su govorili Blinken i Baerbock, objavljujemo dijelove stenograma koji se odnose baš na to: kako je Sarrazin rekao Dodiku da Njemačka povlači svoje investicije iz entiteta i kako je Dodik na to reagovao. A reagovao je tako što je zaista zamolio Sarrazina da Njemačka što prije, odmah, prekine investicije. U tom dijelu u razgovoru je učestvovao i Nenad Stevandić, predsjednik NSRS.

 
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.