12.7 C
Sarajevo
29.03.2024

Orebić: Politika Grabar-Kitarović prema BiH je neracionalna

Prema njegovim riječima, politička pozicija Grabar-Kitarović prema BiH ionako je neracionalna, a proizlazi iz jednostranog tumačenja stanja u BiH koje oblikuje HDZ BiH, a od kojeg ovisi i njezina politička pozicija u Hrvatskoj.

– To je ujedno povezano i s nepostojanjem njezine komunikacije s legalnim predstavnicima BiH. To pak, proizlazi iz njezine političke ovisnosti o HDZ-u BiH, koji ne priznaje rezultate izbora u BiH – kaže Orepić u razgovoru za Vijesti.ba.

Na ove činjenice, naš sagovornik upozorava svojim poltičkim djelovanjem u Hrvatskoj.

- OGLAS -

– Kao što sam, tijekom mojeg nedavnog posjeta Sarajevu, nepostojanje međusobne komunikacije predstavnika Hrvatske i BiH okarakterizirao neprihvatljivim, a što generira loše političke odnose između ove dvije zemlje – dodaje Orepić, koji je i nekadašnji ministar unutrašnjih poslova Republike Hrvatske.

Naglašava da ono što dodatno zabrinjava jeste razina osjetljivosti, pa čak i površnosti koja je vidljiva u reakcijama predstavnika BiH.

– Koliko god razloga imali za to, a imaju ih, njihove su reakcije izvan merituma i kao takve nisu dio rješenja. Jedini koji u ovom trenutku likuju su oni koji valoriziraju politiku ratnog plijena u BiH. Za ime Boga, okrenimo se više politički stabilnoj i sigurnoj zajedničkoj budućnosti – zaključuje Orepić u razgovoru za Vijesti.ba.

Podsjetimo, predsjednica Hrvatske tokom službene posjete Izraelu, kako je to objavio Jerusalem Post, ustvrdila je da je BiH nestabilna država i da njom upravlja militantni islam. Potom je u izjavi hrvatskim novinarima koji prate njenu posjetu odlučno odbacila pisanje izraelskog lista, istakavši da to ipak nije tačno.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA