Vijesti
Akademik Esad Duraković: "Visoki predstavnik zaveo aparthejd Bošnjacima! Narod ranjen i obezglavljen!"
Esad Duraković upozorava: Kritičan trenutak za spas BiH! Osmorka haotična! SDA mora snositi odgovornost
Akademik Duraković o stanju u BiH: "Treba nam, odmah, pod hitno, svebosanski sabor! Ne mogu neredi nastati odjednom, a da SDA ne snosi odgovornost! Osmorka, Šestorka, šta je već, vrlo je haotična! Nisam zadovoljan načinom na koji se bore za BiH! (...)"
"(...) Ni SDA ni Osmorka ne brinu o državi! Političke elite Hrvatske i Srbije rade na razbijanju BiH! Naši se bore samo za vlast!"

Hadžifejzović: "Ima li državnika među političarima?"

Akademik Duraković: "Nema ih, Senade; ne vidim ih! Svi suviše zabavljeni partijskim interesima i bore se za fotelje!"

"Međunarodna zajednica od BiH je kreirala monstruma koji ne može da opstane! Prepušta BiH da se zlopati, da ne može ni da umre ni da živi! Glasači pod općom anestezijom! Nikoga ništa ne zanima! Stvaranje atmosfere nesigurnosti može dovesti do negativnih konotacija! Trčali Dodiku, 'gospodinu Baji' na noge u Laktaše, u Mostar da bi dobili fotelju... Nemaju dostojanstva ni svijesti! Trebao bi se naći zajednički interes! Suština je da se očuva BiH! Ne vidim na političkoj sceni ljude koji mogu sačuvati BiH. Oni se bore za trenutne pozicije, za ono što će biti u naredne četiri godine, a ne četrdeset! Ne možemo imati povjerenje u međunarodnu zajednicu koja radi nakaradno. Evropa se nikada nije oslobodila islamofobije. Smeta im što smo više od vjerske zajednice. Potrebno je formirati bosanski sabor u kojem će biti akademici, profesori, novinari, naši ljudi iz dijaspore koji su na funkcijama… Nužno je sačuvati multietnički karakter države i isključiti utjecaj vjerskih zajednica! Mi se borimo za građansku BiH izvan utjecaja sfere vjerskih zajednica. Krajnje je vrijeme da pamet i inteligencija artikulišu načela očuvanja BiH! Ogorčen sam, ljut i bijesan na akademsku zajednicu, jer šuti! Nemamo pravo da šutimo! Ako imam poziciju u društvu, nemam pravo šutjeti u vrijeme kad je ugrožena država! Moramo birati lojalne ljude. Ne lojalne partijskom šefu nego državi! Kada god mogu, bježim od demonije, šejtanluka politike u svjetlost i razgovor sa dušom!"

 
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.