1.6 C
Sarajevo
19.04.2024

Tuga u porodici frontmena Plavog orkestra: U Sarajevu preminuo Dobrota Lošić

 Jedan od doajena Društva novinara Bosne i Hercegovine, dugogodišnji novinar i urednik te jedan od osnivača Televizije Sarajevo, preminuo je u subotu u Sarajevu.

Dobrota Lošić je bio cijenjeni novinar i urednik te svojevremeno predsjednik udruženja novinara Bosne i Hercegovine, osnivač časopisa za kulturu ‘Korijen’ i ‘Putevi’, dopisnik novina ‘Večer’ i ‘Novice’ te autor knjige pripovjedaka ‘Golubovi na pragu’.

 Kako piše Dnevni Avaz, Saša Lošić posljednjih se godina predano brinuo o svom ocu.

Pred kraj života, piše Klix.ba, Dobrota Lošić je bio smješten u sarajevskom domu za starije ‘Familia’, gdje je imao adekvatan smještaj i medicinsku njegu.

- OGLAS -

Prilikom posjete jednog člana Društva novinara BiH, Dobrota je bio dobro raspoložen i spreman za šalu, iako je osjećao posljedice moždanog udara. Tom je prigodom i sam novinar svjedočio brizi Saše Lošića o voljenom ocu, koji ga je nazvao da čuje kako se osjeća. Nakon razgovora Dobrota nije mogao sakriti ponos na sina jedinca.

Veliku podršku frontmenu jednog od popularnijih bendova bivše države u ovim teškim trenucima pruža njegova dugogodišnja partnerica Špela Možina.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA