20 C
Sarajevo
29.03.2024

NSF BiH o dešavanjima u Širokom Brijegu: Preduzećemo korake u skladu s pravilnicima

Povodom dešavanja na utakmici 18. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine odigranoj između NK Široki Brijeg i FK Zvijezda 09, 1. decembra 2019. godine na stadionu “Pecara”, oglasio se Nogometni/Fudbalski savez BiH, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Administracija N/FS BiH prikuplja relevantne informacije službenih lica sa spomenute utakmice. Nakon što budu zaprimljeni svi zvanični dokumenti s utakmice, nadležni organi N/FS BiH će preduzeti dalje korake u skladu s relevantnim pravilnicima i propisanim procedurama. Na osnovu izvještaja službenih lica, a u skladu s propisima, N/FS BiH će pokrenuti disciplinski postupak. Po okončanju istog nadležni organi N/FS BiH će donijeti adekvatne odluke”, istakli su iz bh. kuće fudbala i dodali:

“Nacionalizmu i šovinizmu nije mjesto na tribinama fudbalskih stadiona. N/FS BiH će se, kao što je činio uvijek do sada, u punom kapacitetu boriti protiv ovakvih pojava poduzimajući zajedničke aktivnosti s nadležnim organima i institucijama BiH.”

- OGLAS -

Navijači Širokobriježana su na tribini postavili fotografiju s likom osuđenog ratnog zločinca Slobodana Praljka, nakon čega je sudija Sabrija Topalović odlučio prekinuti susret dok se sporna fotografija ne ukloni s tribina.

Susret je prekinut u 31. minuti, a igrači su poslani u svlačionice. Nastavljen je poslije sedam minuta, nakon što su navijači Širokog Brijega uklonili spornu fotografiju i napustili tribinu. Utakmica Široki Brijeg – Zvijezda 09 završena je pobjedom domaćina rezultatom 4:0.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA