11.6 C
Sarajevo
29.03.2024

Čekićari pokazali koliko su opasni u igri glavom, Declan Rice postigao prvi gol iz penala u karijeri

West Ham United je bez problema savladao Sheffield United u Londonu u utakmici 24. kola engleske Premier lige, a bilo je 3:0 za Čekićare.

Jesse Lingard je imao dvije velike šanse u prvom poluvremenu, ali ih nije iskoristio. U 39. minuti Chris Basham je napravio penal, a loptu je uzeo Declan Rice i pogodio za 1:0. Ovo je bio prvi gol sa bijele tačke za 22-godišnjeg veznjaka u seniorskoj karijeri. Do sada je za Čekićare pogađao četiri puta na 137 utakmica.

Na početku drugog poluvremena veliku šansu za goste imao je David McGoldrick, a na drugoj strani Jarrod Bowen. Issa Diop je pogodio glavom za 2:0 u 58. minuti nakon centaršuta Aarona Cresswella iz kornera, a time je West Ham pokazao koliko je opasan u igri glavom.

- OGLAS -

Naime, ovo je bio 14 pogodak glavom Čekićara od kada se nastavila Premier liga u junu prošle godine, poslije pauze uzrokovane pandemijom korona virusa. U tom periodu nijedan drugi klub u Premier ligi nije postigao više golova glavom. Također, ovo im je osmi gol nakon kornera ove sezone i u tom segmentu nema niko bolji.

U nastavku bilo je nekoliko dobrih šansi kada su pokušavali McGoldrick, Lingard i Vladimir Coufal, ali rezultat se nije mijenjao. U 82. minuti povrijedio se John Egan, fudbaler Sheffield Uniteda, a djelovalo je da je povreda ozbiljnije prirode i morao je napustiti igru.

Konačan rezultat utakmice postavio je Ryan Fredericks u sudijskoj nadoknadi.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA