7.7 C
Sarajevo
26.04.2024

Policija privela Sanadera i odvela u Remetinec, a on poručio da je ovo predstava

– Svjedoci smo još jedne sramotne epizode hrvatske pravne države jer ono što je danas bilo na Vrhovnom sudu, ako je točno što mediji izvještavaju, jer još nemamo nikakvo rješenje, to je poraz pravne države. Ovo je jedan od najglupljih i najbezveznijih predmeta za koji sam čuo, nema nikakvih dokaza. Fiolić je isto kao i Ježić, jedan svjedok koji kaže da je dolazio ovdje u ovu kuću kada je ovdje stajala policija i kontrolirala svakoga. Ovo je smiješno, presuda je trebala pasti i mislim da je ovo još jedna predstava za javnost uoči predsjedanja Hrvatske Europskom unijom. Ostajem pri onome da je riječ o politički motiviranom progonu, nastavit ću se boriti svim sredstvima da dokažem nevinost – rekao je Sanader ispred svoje kuće u pratnji odvjetnika.

– Ako dođu po mene, idem – odgovorio je na pitanje novinara ide li u Remetinec. Nakon što je dao izjavu, za njim su u kuću ušli i policajci.

Prihvaćena je žalba tužilaštva na nepravomoćnu presudu kojom je u slučaju Planinska Sanader osuđen na 4,5 godina zatvora.

- OGLAS -

U 16 sati Krešimir Devčić, glasnogovornik Županijskog suda u Zagrebu, rekao je da je za Sanaderom izdan tzv. dovedbeni nalog. To, kako je pojasnio, znači da je nalog upućen nadležnoj policijskoj postaji koja Sanadera onda mora potražiti na njegovoj adresi stanovanja, piše Index.hr.

Ovom odlukom bivši premijer Sanader upućuje se u Remetinec, a zatim i na izdržavanje kazne zatvora.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA