15 C
Sarajevo
28.03.2024

Pogledajte reakciju Milorada Dodika na pitanje “gdje je Davor Dragičević”

U viralnom videu vidimo i detalj, njegovu reakciju i borbu na pitanje urednika o ovoj temi, a čak je u jednom trenutku pokušao, uz “laku noć, idem ja”, i prekinuti njemu neugodna pitanja.

“Žao mi je zbog stradanja, žao mi je zbog politizacije slučaja. Zakazalo je Tužilaštvo koje nije vodilo proces kako treba, ono je zasluženo za sve elemente. Ima neka odluka tamo koja kaže da je to ubistvo, a koliko ja znam njima je to teško dokazati. Tužilaštvo je nakaradno postavljeno i treba ga skloniti i promijeniti način odlučivanja”, počeo je odgovarati Dodik, kazavši i: “Napravili su nam svojim neradom slučaj koji nije trebao da postoji. Ako Tužilaštvo ima neke kočnice da nešto uradi, neka se javno oglasi i ako je to u mojoj nadležnosti ili nadležnosti RS, to ćemo otkloniti i ispraviti.”

Kako ste posmatrali hapšenje oca i majke Davida Dragičevića, nastavio je pitati urednik:

- OGLAS -

“Slušajte, ta situacija da li je ubistvo ili nije, to treba da raščisti Tužilaštvo i ostali ali niko ne može iz tog razloga da kršni pozitivne pravne propise. Za mene je relevantno tužilačko mišljenje o tome, proces koji će doći na Sud i šta Sud kaže. Ja sam osjetio jednu atmosferu javnosti vezano za taj slučaj koja je uspjela da se raširi preko društvenih mreža. Bio sam od onih koji je bio kod kuće gospodina Dragičevića, tad je bila njegova supruga. Kasnije sam ga primio kod sebe u kabinet. Kad su došli, čuo sam od njih da žele da neki drugi policajci vode istragu. Ja sam nazvao ministra policije i tražio sam od njega kao predsjednik Republike da to uradi. Čak smo u tom timu stavili i gospodina Dragičevića što je potpuni nonsens u smislu tih procedura”.

Znate li gdje je otac Davor?

“Ne znam. Što ih ja morao da znam? Vidim da držite tu temu, ja vam kažem da ne znam”.

Što ste nervozni oko ove teme?

“Nisam nervozan, gdje ti vidiš nervozu?”

Pogledajte ovo:

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA