Vijesti
Evo šta se događa s vašim tijelom kada mrzite svoj posao Svako ponekad ima loših dana na poslu, ali postoje znakovi na koje zaposlenici moraju pripaziti prije nego što se loša sedmica u uredu pretvori u beskrajni, iscrpljujući stres uzrokovan poslom koji uništava vaše zdravlje.
# Pexels

Svako ponekad ima loših dana na poslu, ali postoje znakovi na koje zaposlenici moraju pripaziti prije nego što se loša sedmica u uredu pretvori u beskrajni, iscrpljujući stres uzrokovan poslom koji uništava vaše zdravlje.

 

Jeffrey Pfeffer, profesor organizacijskog ponašanja na Stanfordu, koji je napisao knjigu Dying for a Paycheck, svojim je istraživanjem utvrdio da loše upravljanje u američkim tvrtkama čini do 8 posto godišnjih zdravstvenih troškova i da je svake godine povezano sa 120.000 smrtnih slučajeva.

Prije nego što shvatite da loše radno okruženje utječe na vaše zdravlje, vaše će vam tijelo slati upozorenja da niste dobro.

Ne možete spavati

"Mnogo su puta prva stvar o kojoj ćemo čuti neprospavane noći", rekla je klinička psihologinja Monique Reynold sa sjedištem u Marylandu.

"Ljudi izvještavaju ili da ne mogu spavati jer im se motaju različite misli po glavi ili se stalno bude. Probude se usred noći razmišljajući o svom popisu obveza", objašnjava.

Nekoliko nemirnih noći nije velika stvar, ali ako to postane obrazac, to može biti znak da je stres na poslu postao toksičan.

Glavobolje

Mišići se napinju kako bi zaštitili tijelo od ozljeda. Kronična napetost u vratu, ramenima i glavi može biti povezana s migrenom i glavoboljom.

"Stres stvara fiziološke simptome, a to se manifestira kao bol", rekla je Reynolds.

Bole vas mišići

Kad je vaš posao toksičan, može vam se činiti kao da se borite sa stalnom prijetnjom. Pod percipiranom prijetnjom vaš mozak preplavljuje vaš sustav adrenalinom i drugim hormonima stresa.

 
 
Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.