11.6 C
Sarajevo
26.04.2024

Čelični prijatelji: Zajednička vježba policija Srbije i Kine

Zajednička pokazna vježba pripadnika MUP-a Srbije i specijalnih jedinica policije Ministarstva javne bezbednosti Kine, iz provincije Henan, održala se u smederevskoj željezari HBIS Group Srbija, a počela je u 12 sati.

Riječ je o pokazno taktičkoj vježbi upravljanja kriznom situacijom nastaloj kao rezultat terorističkog akta, čiji je cilj prikaz obučenosti i spremnosti za izvršavanje najsloženijih bezbjednosnih zadataka.

U vježbi, u kojoj je prikazano savladavanje i onesposobljavanja terorista i oslobađanja talaca, učestvuje 180 pripadnika, 20 vozila različite namjene i tri helikoptera.

- OGLAS -

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović istakao je da srpska policija intenzivno sarađuje sa svim partnerima u svijetu, i da uči od onih koji su veći, jači i imaju drugačija iskustva, jer želi da napreduje.

Stefanović je, poslije zajedničke pokazne vježbe pripadnika MUP Srbije i specijalnih jedinica policije Ministarstva javne bezbjednosti Kine iz provincije Henan, u izjavi novinarima kazao da je i sam imao prilike da posjeti baze kineske policije.

Prenio je da je dogovoreno da i srpski policajci odlaze u Kinu i s tim u vezi se zahvalio na obuci koje Kina pruža srpskoj policiji.

– Prirodan je tok da učimo jedni od drugih da bi bili bolje obučeni. Učimo od onih koji su veći, jači i imaju drugačija iskustva. Hoćemo da napredujemo. Očekujem razmjenu sa Kinom – dodao je Stefanović.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA