Vijesti
Evropski pokret u BiH: Napad na policiju terorističko-kriminalni atak na državu Evropski pokret u BiH uputio je saučešće porodicama i prijateljima nastradalih, najoštrije osuđujući svaki oblik napada na državna i službena lica, što je nesvojstveno društvu koje “navodno teži ka punoj demokraciji i članstvu u EU”.
#

 – Posebno smo uznemireni i zapanjeni brutalnim napadima i ubistvom dvojice čestitih i časnih ljudi i policajaca na dužnosti Adisa Šehovića i Davora Vujinovića.

 

Stoga, zahtijevamo od službenih političkih, policijskih, društvenih i pravosudnih organa i institucija s nivoa BiH, Federacije BiH, Republike Srpske i Kantona Sarajeva, da se što prije pronađu i procesuiraju počinioci ovog gnusnog terorističko – kriminalnog zločina – navodi se u saopćenju Evropskog pokreta u BiH.

 

Dodaje se kako su uvjereni da će se policijske i sigurnosne službe BiH pobrinuti i zbrinuti porodice nastradalih policajaca, „što je i obaveza i dokaz karaktera  društvene zajednice u cjelini, a ne samo policije i sigurnosnih tijela“.

 

Iz Evropskog pokreta u BiH navode da je to bio pucanj u državu BiH, „sve nas pojedinačno i u našu djecu i generacije koje će nakon nas doći, jer bez poštivanja reda i zakona niti naša država Bosna i Hercegovina, a i niti mi njezini stanovnici nema budućnosti“.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.