Vijesti
Lažnim oglasima na društvenim mrežama neovlašteno su iskoristili lik i djelo Senada Hadžifejzovića
FACE upozorava na lažne oglase kojim su zloupotrijebili lik i djelo Senada Hadžifejzovića!
FACE TV napominje da su u pitanju lažni oglasi!
Molimo svoje gledatelje da ne nasjedaju na ovakve prevare.
#

U posljednjem periodu, na društvenim su se mrežama pojavili lažni oglasi u kojima su iskorišteni lik i djelo najpoznatijeg bh. novinara i vlasnika neovisne medijske kuće FACE TV Senada Hadžifejzovića. 

Naime, na stranicama "Srećni trenuci 66" i "Ayers Caldwell" reklamiraju se kapi za oči koje je, navodno, izumio oftalmolog koji je gostovao u programu naše TV. 

Lažni oglasi na spomenutim stranicama

FACE TV moli svoje gledatelje i čitatelje veb-portala "Face.ba" da ne nasjedaju na ovakve prevare. Senad Hadžifejzović i njegova TV-kuća manipulativno su iskorišteni u reklamne svrhe te se ovim saopćenjem za javnost ograđujemo od nastanka eventualne materijalne štete. 

Također, prema Autorskom i srodnim pravima, odjeljak Zaštita intelektualnog vlasništva, Senad Hadžifejzović i FACE TV imaju pravo podnijeti krivičnu prijavu protiv lica koja su neovlašteno iskoristila intelektualno vlasništvo, a u koje spadaju njegove emisije, videosnimci, fotografije... 

Molimo vas da nam javite ukoliko primijetite ovakve oglase na Facebook stranicama koje nismo naveli u tekstu iznad i koje smo previdjeli te mehanizmom prijave stranice pomognete u sankcioniranju počinilaca. 

 

 

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.