Vijesti
Fašisti ponovo razbijali na Partizanskom groblju u Mostaru Urednica portala Tačno.net i građanska aktivistica Štefica Galić objavila je na svom Facebook profilu slike ponovo devastiranih spomen ploča na Partizanskom groblju u Mostaru.

"Svjetlana je jutros snimila nove uratke naci destruktivaca na Partizanskom groblju. Osim cvjetova udarali su u zid cijelim putem od ulaza do fontane na vrhu. Jadovići i kukavice destruktivne s macom u rukama koji uvijek ostave potpis, ali jbg ne mogu se pronaći jer su u milosti vlasti mostarske i njenih represivnih organa. Je li ozdravio vječni HDZ-ov tehnički mandatar da pošalje specijalce na razbijače, a ne na ljude koji protestuju na odlagalištu otpada Uborak?", napisala je Galić.

Na devastiranje nacionalnog spomenika BiH reagirao je i ugledni Mostarac Sergio Šotrić.

!Mostarska stvarnost... Barbarstvo...Ovako nešto je bilo za osudu i u srednjem vijeku, a kamo li na početku treće dekade 21. vijeka. Međutim - u isto vrijeme - ovo je očiti pokazatelj nemoći gubitničkih ideologija smtri iz 90tih godina prošlog vijeka u Bosni i Hercegovini", kazao je Šotrić.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.