5.5 C
Sarajevo
24.04.2024

Nakon skandala s Bezosom u WhatsAppu otkrivena hrpa sigurnosnih propusta

Prema podacima koje je objavila američka organizacija National Vulnerabilities Database, tijekom protekle godine u WhatsAppu su priznali 12 sigurnosnih propusta, među kojima je i onaj zlorabljen za hakiranje glavnog direktora Amazona Jeffa Bezosa.

Kao što smo već pisali, Bezosov smartfon bio je 2018. godine hakiran nakon što mu je saudijski prijestolonasljednik Muhamed bin Salman WhatsAppom tijekom prijateljske razmjene poruka poslao video zapis koji je sadržavao zlonamjerni softver. Njih su se dvojica bili upoznali tjedan dana ranije tijekom poslovne večere u Los Angelesu.

Bezosov tim počeo je istragu u siječnju 2019. godine, nakon što je National Enquirer objavio članak u kojem prvog čovjeka Amazona razotkriva kao preljubnika. Bezos je potom tvrtku American Media, izdavača tog tabloida, javno optužio da su ga pokušali ucijeniti objavom fotografija na kojima je bez odjeće.

- OGLAS -

U popularnoj aplikaciji za brbljanje pronađeno je više sigurnosnih propusta tijekom protekle godine nego što je to bio slučaj prijašnjih godina. Moguće je kako su neko vrijeme bile aktivne, a da to nitko nije primijetio, odnosno da su u WhatsAppu počeli više se time baviti nakon skandala sa Bezosom. Od ukupno 12 propusta sedam je dobilo oznaku ‘kritično’.

U Facebooku, koji je preuzeo WhatsApp 2014. godine, pokušali su prebaciti krivnju za hakiranje Bezosovog smartfona na Appleov operativni sustav te ustvrdili kako ne mogu biti odgovorni za to jer su razgovori u toj aplikaciji zaštićeni enkripcijom od pošiljatelja do primatelja, piše Business Insider.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA