10 C
Sarajevo
04.05.2024

Trijumf u ligi nakon skoro četiri godine: Vinicius i Mariano srušili Barcu i Real doveli na čelo

Fudbaleri Real Madrida slavili su veliku pobjedu u El Clasicu protiv Barcelone minimalnim rezultatom 2:0.

U prvom meču ove sezone, odigranom na Camp Nouu, Real je bio znatno bolji rival, no na kraju nismo vidjeli golove. Činilo se i danas da će se isto desiti, no na kraju su se radovali domaći.

I u ovaj derbi Madriđani su ušli nešto bolje i imali blagu inicijativu, ali je prva veća šansa zabilježena za Barcelonu.

- OGLAS -

Loptu je sa lijeve strane u 21. minuti primio Antoine Griezmann, no njegov šut je otišao preko gola. Katalonci su do gola mogli i u 34. minuti, ali je udarac Arthura divno odbranio Thibaut Courtois.

Veliku šansu za Real je, u nastavku meča, propustio Isco. Tačnije, njegov udarac sa gol linije izbacio je Gerard Pique.

Mogao je i Karim Benzema do gola nakon sat vremena igre, ali je njegov volej šut otišao preko gola.

Ključni detalj susreta vidjeli smo u 71. minuti. Toni Kroos je poslao odličnu loptu za Viniciusa Juniora, a mladi Brazilac je prošao po strani i uz blagu pomoć odbijene lopte savladao Ter Stegena.

Do kraja susreta gosti su pokušali da se vrate u meč, no nisu uspjeli, a u finišu smo vidjeli još jedan gol domaćeg tima. U posljednjim trenucima meča Mariano Diaz, tek što je ušao u igru, pogodio je za Kraljevski klub.

Tako je Real konačno slavio u El Clasicu i preuzeo vodeću poziciju na tabeli Primere sa jednim bodom više u odnosu na Barcelonu.

Važno je napomenuti da je posljednji put Real u Primera ligi slavio protiv Barcelone 2. aprila 2016. godine. Tako je danas prekinuta crna serija nakon skoro četiri godine.

(scs)

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA