9 C
Sarajevo
20.04.2024

Milanović komentirao sramotni transparent: Ovakve stvari treba kriminalizirati

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović komentirao je sramotni transparent pripadnika BBB-a koji su jučer izvjesili natpis na kojemu je pisalo “Je*at ćemo srpske žene i djecu”.

“Država je reagirala, to je dobro. Najbolje da je država zaštitnik građana kroz transparentan sustav zaštite, nego da to rade političari izvana kao dušobrižnici. Hrvatska država se zasad pokazala kao normalna država”, poručio je predsjednik Milanović, a prenosi N1.

- OGLAS -

“Oni koji su izvjesili sramotni natpis shvatit će da to što su napisali nema potporu ni među 1 posto Hrvata. Na stranu stavljamo činjenicu da time ispadaš primitivan i nikakav prema vani, mislim prema Zapadu, prije svega”, dodao je.

“Ovo je govor mržnje”

“Ovo jučer nije bio prekršaj protiv javnog reda i mira, ovo je govor mržnje. Dok god policija bude reagirala kao da se radi o prekršaju protiv javnog reda i mira, ovo će se i dalje događati, ali nije policija kriva, takav je zakon. Ovakve stvari treba kriminalizirati. Ovo nije prekršaj, nego kazneno djelo, i treba jasnije definirati stvari u zakonu i osuditi, onda će i policiji i sudovima biti lakše”, rekao je Milanović.

Podsjetimo, srpsko narodno vijeće objavio je jučer na Twitteru fotografiju na kojoj se vide zagrebački navijači kako drže natpis “Je*at ćemo srpske žene i djecu”.

Slovo “U” u riječi “djecu” je pretvoreno u ustaško, a grupa mladića razvukla je i HOS-ove zastave.

 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA