7.7 C
Sarajevo
19.04.2024

Lideri stranaka iz RS-a na sastanku uoči posebne sjednice parlamenta

U Banjoj Luci je u toku konsultativni sastanak lidera političkih partija iz RS-a uoči posebne sjednice Narodne skupštine RS-a, na kojoj će biti razmatrana informacija u vezi s, kako je navedeno, “antidejtonskim djelovanjem” Ustavnog suda BiH.

Na konsultativnom sastanaku, koji je sazvao predsjednik Narodne skupštine RS Nedeljko Čubrilović, učestvuje i entitetska predsjednica Željka Cvijanović, na čiji zahtjev je zakazana posebna sjednica parlamenta. Čubrilović je na sastanak pozvao predsjednika SNSD-a Milorada Dodika, predsjednika SDS-a Mirka Šarovića, predsjednika PDP-a Branislava Borenovića, predsjednika SP-a Petra Đokića, v.d. predsjednika DNS-a Nenada Nešića, predsjednika NDP-a Dragana Čavića i predsjednika Ujedinjene Srpske Nenada Stevandića.

Nisu pozvani bošnjački predstavnici u entitetskom parlamentu.

- OGLAS -

Ranije je saopćeno da je Čubrilović pozvao lidere političkih stranaka koji su na sastanku kod predsjednice RS-a jednoglasno podržali zaključke kojima su se saglasili da predstavnici iz RS-a u institucijama BiH obustave svoj rad u odlučivanju, po bilo kom pitanju iz nadležnosti organa BiH, sve dok se ne usvoji zakon o Ustavnom sudu BiH u čijem sastavu neće biti stranih sudija.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA