10 C
Sarajevo
23.04.2024

Izraelci službeno predstavili ponudu za kupovinu “Aluminija”

Kako je rečeno, ponuda koju su federalnom premijeru Fadilu Novaliću, Jelki Milićević, ministrici finansija, i Nerminu Džindiću, ministru energije, rudarstva i industrije, predstavili Amir G. Kabiri, predsjednik M.T. Abraham Grupe, i njegov stručni tim rezultat je rigoroznog tromjesečnog procesa dubinske analize.

– Taj proces je uključivao brojne posjete stručnih timova, kako finansijskih tako i iz industrije aluminija, kao i posjete delegacija partnera Grupe – kineskih državnih firmi ”China Machinery Engineering Corporation” (CMEC) i ”China Nonferrous Metal Industry's Foreign Engineering & Construction Co., Ltd.” (NFC), od kojih su obje, u okviru ponude Grupe, podnijeli svoje stručne izvještaje i ponude vezane za kompaniju – naveli su iz M.T. Abraham Grupe.

Potcrtali su kako smatraju da je njihova ponuda sa svim svojim komponentama, uključujući kompletnu analizu, buduća ulaganja i projekte, pažljivo odgovorila na sve poteškoće i izazove s kojima se fabrika trenutno nosi.

- OGLAS -

Grupa vjeruje da je ponuda koja je predstavljena Vladi FBiH održiva, realistična i da predstavlja najbolje moguće rješenje za trenutni status „Aluminija“, ali također nudi i sveopće rješenje za budućnost ove kompanije.

– Ukoliko Vlada FBiH odobri ponudu M.T. Abraham Grupe, bit će potpisan obavezujući ugovor, te će grupa početi izvršavati prve korake provođenja svog strateškog plana za ”Aluminij” d.d. Mostar – navedeno je u saopćenju.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA