Vijesti
Gradačac: Nezadovoljni prodavci blokirali pijacu Nezadovoljni prodavci rano jutros su blokirali pijacu u Gradačcu. Neposredni povod ovog nezadovoljstva je naprasna odluka firme Nova pijaca d.o.o. o drastičnom povećanju naknada za ulazak vozila za snabdjevanje u krug pijace.
 
 

Naknada je sa simboličnih iznosa povećana do astronomske sume od 5.000 konvertibilnih maraka po svakom pojedinačnom ulasku kamiona za snabdjevanje.

Trgovci, koji plaćaju zakupe za svoje štandove i radnje kažu da je nemoguće ekonomski izdržati ovaj namet za koji tvrde da nije toliki niti u Monacu.

Posebno su nezadovoljni ukupnim odnosom firme Nova pijaca d.o.o. prema njima, i prijetnjom da će se naplata vršiti uz asistenciju zaštitarske agencije.

Prema njihovim riječima, ljudi koji trguju na pijaci imaju svoje porodice I zasposlene radnike koji žive od ovog posla a odnos opštine Gradačac koja je vlasnik Pijace I firme Nova pijaca d.o.o. koja je u ugovornom odnosu sa Opštinom, ih tjera ili da zatvore radnje ili da se bore za svoja prava.

Upravo je ugovorni odnos između opštine Gradačac I firme Nova pijaca d.o.o. predmet interesovanja istražnih organa.

U fokusu istrage je veza načelnika Dervišagića sa zakupoprimcem, te pokušaj produženja  ugovora o zakupu deset mjeseci prije njegovog isteka I uprkos činjenici da zakupoprimac Nova pijaca d.o.o. nije uredno izvršavao svoje obaveze prema opštini.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.