Vijesti
Šehović, kandidat za glavnog tužioca Tužilaštva BiH, zapisao u kovertu ko će biti glavni tužilac
Hadžifejzović: Bakir, Dodik, Čović? Šehović: Ako ih sada ne uhapsim, možda ću ih u budućnosti braniti!
Nermin Šehović, kandidat za glavnog tužioca, uživo u CD-u, tvrdeći da se, prema trenutnoj klimi i obavještajnim podacima, već zna ko će biti izabran za glavnog tužioca, njegovo ime zapisao na papir i stavio u kovertu: "Otvorite ovu kovertu nakon izbora!"
Rekli su mi da se čuvam, da će mi napakovati nešto! Već mi pakuju! Da sam državni tužilac, krenuo bih na najveće face! Već se zna ime glavnog tužioca! Da sam glavni državni tužilac, krenuo bih u rasvjetljavanje aktuelnih ubistava!

Što ne bih krenuo na najveće face?! Glavni tužilac je bitniji nego član Predsjedništva BiH!

Nije ništa strašno što moram polagati 100 pitanja! Imam informaciju da neki od kandidata koji su već u pravosuđu nisu polagali ta pitanja! To treba VSTV da istraži! Ima na stotine kandidata koji su položili ta pitanja, a nisu nikada ušli u pravosuđe! Osnovno pitanje na koje mora da odgovori VSTV je: kojeg tužioca oni traže?! Prijavio sam se kao Bosanac i Hercegovac, a ne kao Bošnjak, Srbin ili Hrvat! Imam veliku podršku kolega iz RS-a! Neki govore da sam novi Denis Bećirović u pravosuđu! Napisat ću u koverti ko će biti glavni državni tužilac i kada izaberu, otvorite i vidite jesam li bio u pravu! Ako budu klime kakve su sad, bit ću u pravu! Ako bude po nacionalnosti, onda neće biti neko ko je Bosanac i Hercegovac! Ja sam pravnik sa ozbiljnim referencama! Radio sam mnoge predmete, ali ne želim da se moja aplikacija veže za bilo koje predmete! VSTV me ne bi izabrao jer tada ne bi bilo mira! Ako ih sada ne uhapsim, možda ću ih u budućnosti braniti!

Da sam glavni državni tužilac, krenuo bih u rasvjetljavanje aktuelnih ubistava! Ne smije Tužilaštvo dozvoliti da se pravda traži protestima, u šatoru i bojkotima! U krivičnom procesu, saopštenje ne znači ništa! Glavni tužilac je bitniji nego član Predsjedništva BiH! To je čovjek koji štiti državu i ima sva ovlaštenja! Konstatuje se da će moja prijava odužiti konkurs! Bio sam spreman da povučem svoju aplikaciju, da je neko od kandidata došao u emisiju i obećao da će određeni predmeti biti prioritet! Meni da je motiv bio novac – bavio bih se advokaturom! Nikome ništa ne dugujem. Što ne bih krenuo na najveće face?! Sloboda nije skupa, ne bojim se ući u fajt ni sa kim! Temelji aktuelnog glavnog tužioca Kajganića i mene su isti – policijski! Problem je čiji sam ja! Pravosuđe treba biti neovisno! Majstorluk je naći grešku u detaljima, a ja to znam! Da sam glavni tužilac Državnog tužilaštva, radio bih sve predmete! Pravda je ista za sve! Pokupio bih sve! Rekli su mi da se čuvam, da će mi napakovati nešto! Već mi pomalo pakuju! Dođu papiri do mene, lažno prijavljuju! Ne bojim se nikoga! Ne bira narod glavnog tužioca! Mogu dobiti sto hiljada glasova, ali zavisi kakav će signal doći gore!

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.