Vijesti
Reis Kavazović na hutbi dao upute kako i za koga muslimani trebaju glasati!
Hadžifejzović: Bravo, reis-efendija! SIGURNO ne mislite na SDA! Sve je sigur-NO!
Reis se, što je njegovo pravo i to itekako kakvo pravo, poziva na hadise – predaje o izjavama Božijeg poslanika. No, i novinar ima pravo da se poziva na hadise. Za sve ljude, za novinare posebno, najvažniji su hadisi o istini. Govori istinu makar...
...gorka bila. “Govorite istinu čak i kada vidite da je u tome propast. Jer u tome je spas. Na vama je da govorite istinu, jer istina vodi dobročinstvu, a dobročinstvo vodi ka džennetu.”

U Kur’anu časnom je ajet: "I istinu s neistinom ne miješajte i istinu svjesno ne tajite."

Kada reis kaže: "Neka odgovorne poslove obavljaju oni koji su ih dostojni po znanju i stručnosti“, onda smo sto posto sigurni da reis ne misli na one iz vrha SDA koji nemaju diplome ili imaju više lažnih diploma. Kada reis kaže „čestiti“, onda smo sigurni da ne misli na one iz vrha SDA koji se nalaze na sudovima ili se vode istrage zbog lopovluka protiv njih. Kada reis kaže "hrabri", sigurno ne misli na one iz vrha SDA – pobjegulje iz rata. Kada reis kaže da se glasa za one koji će se boriti za našu djecu – sigurno ne misli na direktoricu Kliničkog centra i kandidatkinju SDA koja je u kameru jasno odbila da liječi našu djecu. Kada reis moli, a zaista je zamolio, jasno, da vi glasači – Bošnjaci muslimani ne prodajete svoje glasove, da ne prodajete svoju slobodu (ovo je zaista veličanstveno), da ne prodajete slobodu svoje djece za nešto što je jeftino, onda smo sto posto sigurni da reis ne misli na one SDA bonove za gorivo petnaest maraka, da ne misli na onih SDA sto maraka za penzionere, da reis ne misli, garant, na one pakete za siromašne gdje stoji da su 500, a ustvari su 158 maraka, a kojima SDA kupuje glasove muslimana. To je zaista prejeftina kupovina ljudi. Bravo, reis-efendija.

 

 

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.