Vijesti
Nermin Ogrešević, predsjednik NES-a, o formiranju Federalne vlade: “Imamo samo jedan uvjet!”
Hadžifejzović: Jedino je sigurno da niste sigurni s kim ćete?! Ogrešević: Sigurni smo u Osmorku, ali…
“Jedini uvjet NES-a je da ne bude jednokratnih rješenja i intervencija Schmidta! SDA je upoznata s našim stavovima i držimo se toga! Ne želimo da budemo u sendviču između Trojke i SDA i DF-a."

Ogrešević: “Bitno je da je formirana Vlada USK! USK nije trebalo još nestabilnosti! Zbog nerazumijevanja partnera iz Osmorke, bili smo u situaciji da formiramo ovu parlamentarnu većinu! Bili smo u situaciji da SDA ne može mimo nas formirati vlast! Nismo vodili razgovore oko formiranja Federalne vlade kada smo formirali vlast u USK! Imamo potpisan koalicioni sporazum i do sada smo se držali toga! Sporazum i dalje važi, mada ga je Trojka prekršila formiranjem državne vlasti bez nas! Nama je pitanje Ustava, države i državne imovine iznadstranačko pitanje! Jedini naš uslov je da ne bude jednokratnih rješenja i intervencija Schmidta! Upoznali smo SDA da imamo potpisan sporazum i obaveze prema našim partnerima! Odgovornost za stanje u državi, osim SDA, snose i HDZ i SNSD!”

Hadžifejzović: “Jedino je sigurno da još nije sigurno s kim ćete?!”

Ogrešević: “U ovom trenutku je sigurno: imamo partnere – Osmorku! Ne uvjetujemo ni s čim! Nisam optimističan kad je u pitanju rok za formiranje Vlade FBiH!  Krajina je mirna! Mirna Krajina – sigurna Bosna!”

 

 

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.