3.8 C
Sarajevo
19.04.2024

Težak udarac za ambicije Barcelone: Luis Suarez van terena skoro do kraja sezone

Žestok udarac ambicijama Barcelone. Povreda koljena izbacila je Luisa Suareza iz kombinacija skoro do kraja sezone.

Po povratku iz Saudijske Arabije, gde su Katalonci poraženi od Atletica u polufinalu Superkupa Španije, Urugvajac je podvrgnut operaciji koljena, koje ga muči od prošlog ljeta.

Hirirški zahvat je prošao dobro, problem je saniran, međutim, prve prognoze o periodu oporavka nisu ohrabrujuće, pošto lokalni mediji, uključujući Mundo Deportivo, izvještavaju da ga čekaju čak četiri mjeseca pauze.

- OGLAS -

Bude li tako, na Nou Campu neće moći računati na ofanzivca do sredine maja, pa bi se na raspolaganje treneru stavio tek u posljednja tri kola La Lige, protiv Valladolida, Osasune i Alavesa.

U tom slučaju propustit će najvažniji dio prvenstva, El Clasico u Madridu zakazan za 1. mart, derbi sa Atleticom na domaćem terenu krajem aprila, završnicu Kupa kralja (eventualno finale 18. aprila), te sve mečeve nokaut faze Lige prvaka, dok bi eventualno mogao da bude spreman za finale u Istanbulu, pod uslovom da Barca stigne do borbe za trofej.

Odsustvo Luisa Suareza otvara dilemu kako će Barcelona rešiti najnoviji kadrovski problem. Ernesto Valverde – ako uopšte “preživi” na klupi – nema alternativnog špica na raspolaganju…

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA