Vijesti
Haos na Podhrastovima: Kako saznajemo, tri pacijenta primljena sa simtomima korona virusa Kako nezvanično saznaje ekipa FaceTV, u ovom momentu grupa kineza je na putu ka KCUS-u sa simpomima korona virusa.
#

Kako nezvanično saznaje ekipa Face TV, grupa kineza koja je odsjedala u jednom od sarajevskih hotela je febrilna, te  je ista na putu ka Kliničkom Centru Univerziteta u Sarajevu, pod sumjom na zarazu korona virusom.

Iz Klinike za plućne bolesti "Podhrastovi" u Sarajevu počelo je prebacivanje pacijenata ambulantim vozilima u prostorije starog odjela hirurgije Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu zbog pravljenja izolarotija za eventualne pacijente zaražene koronavirusom.

"Više nije pitanje hoće li u Sarajevo doći korona virus, hoće sigurno, no mi imamo dobru saradnju sa Zavodom za javno zdravstvo, te smatramo da smo dobro obezbijeđeni. Spriječiti ulaz infekcije u državu.", saopšteno je na press konferenciji iz kriznog štaba. 

Iz Klinike za mikrobiologiju su rekli da su iz Francuske dobili stotine testove koji dikretno utvrđuju da li postoji zaraženost korona virusom.

Turisti iz Kine su testirani, a rezultati se očekuju popodne. 

Još uvijek nema potvrde korona virusa u BiH, tri sumnjiva pacijenta iz Kine su pod nazdorom.

Nadležni uvjeravaju da postoji dovoljan broj testova.


Više infomacija uskoro...

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.