6.6 C
Sarajevo
19.03.2024

Obnova terena za basket na igralištu Metalac

Na sportskom igralištu Metalac u Gimnazijskoj ulici u toku su radovi na obnovi terena za basket. Pripremljena je i označena podloga ove sportske plohe i narednih dana će, ukoliko to dozvole vremenski uvjeti, biti postavljeni koševi.

Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić potpisao je protokol kojim se iz budžeta za 2019. godinu obezbjeđuju sredstva u iznosu od 10.000 konvertibilnih maraka  Udruženju za promociju i razvoj sporta „Jesi li za basket“ u svrhu sanacije košarkaškog igrališta ispred Prve gimnazije.

Zahvaljujući partnerstvu Općine Centar i Udruženja „Jesi li za basket“ i nesebičnoj pomoći donatora, tokom 2017. godine obnovljeno je i dato na korištenje mladima 11 košarkaških igrališta kako bi što više vremena provodili baveći se sportom umjesto sjedenja u zadimljenim i, za njihov uzrast, neprimjerenim mjestima. Obnovljena su sljedeća basket i košarkaška igrališta u Centru: u dvorištu Osnovne škole „Isak Samokovlija“ na Marijin Dvoru, u Ulici Husrefa Redžića na Ciglanama, u dvorištu Centra za slušnu i govornu rehabilitaciju na Breki, u dvorištu Osnovne škole „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“ na Koševskom brdu, te dva basket igrališta u ulicama Ismeta Mujezinovića i Himze Polovine također na Breki. Obnovljeno je i igralište ispred Javne ustanove „Dom za djecu bez roditeljskog staranja Bjelave“, kao i u dvorištu Osnovne škole „Hasan Kikić“, u Ulici branilaca Šipa iza broja 21, na Nahorevu, te u Trebevićkoj ulici na Soukbunaru.

- OGLAS -

Također, tokom 2018. godine obnovaljena su tri košarkaška igrališta i to na području općine Srebrenica, Fojnica i Goražde.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA