15.5 C
Sarajevo
28.03.2024

Nokautirao rivala za 37 sekundi: “Gdje bosanska šaka udari, tu trava ne raste” (VIDEO)

Erko Jun je ostvario treću pobjedu u MMA, pošto je na KSW 49 eventu za samo 38 sekundi nokautirao Poljaka Akopa Szotaka.

Erko je kao favorit ušao u meč. Ipak, niko nije očekivao da će tako lako doći do trijumfa, a Poljak je pao već iz prvog pravog udarca.

Bh. borac je pogodio desnim krošeom Szostaka, ovaj je brzo pao, a Erko je potom na zemlji poslao još nekoliko dobrih udaraca.

- OGLAS -

“Ispunio sam obećanje da meč neće trajati duže od dva kruga. Kad nešto kažem, ne lažem. Borba je bila kratka, nisam se previše znojio. Slijedi opuštanje i odmor, vidjet ću ko je moj sljedeći protivnik. Mislim da ste uživali gledajući me u borbi. Ne mogu govoriti o svom ugovoru, ali uskoro ćete me vidjeti u Octagonu. Moja desna ruka je opasna. Ljudi su sumnjali u mene jer dolazim iz fitnessa, ali treniram VMA na visokoj razini. Vidjeli ste me kako se krećem, kontrolirajući mog protivnika i udarajući ga da završim borbu. To je zbog treninga s ljudima na visokoj razini. Dokazao sam da sam pravi borac”, rekao je Ermin Junuzović (20) alias Erko Jun, dodavši:

“Tamo gdje bosanska ruka udara, tu travu više ne raste. Sinoć je bila sjajna večer za UFD Gym iz Düsseldorfa, koju već dugi niz godina vode braća Tomislav i Ivan Dijaković. Osvojili smo sve pobjede. Zahvaljujem svim Bosancima i Hercegovcima na njihovoj velikoj podršci. Primam poruke podrške iz cijelog svijeta. To mi puno znači. Uvijek sam naglašavao da sam iz Bosne i nadam se da ću u nastavku svoje karijere imati priliku boriti se u svojoj domovini”.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA