1 C
Sarajevo
23.04.2024

SNSD: Inzko da dostavi izvještaj o progresu u implementaciji mirovnog sporazuma

Narodna skupština Republike Srpske traži od visokog predstavnika u BiH Valentina Inzka da sačini i u roku od 90 dana ovoj instituciji dostavi na razmatranje izvještaj o progresu u implementaciji mirovnog sporazuma u BiH za period 2009-2020. godina, jedan je od četiri zaključka koje je večeras Narodnoj skupštini predložio poslanički klub SNSD-a.

Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Srđan Mazalica rekao je da SNSD predlaže četiri zaključka koja se odnose na podnošenje izvještaja visokog predstavnika o sprovođenju civilne implementacije mirovnog sporazuma u BiH za period 2009-2020. godina.

On je naveo da je predložen zaključak kojim Narodna skupština Republike Srpske usvaja informaciju u vezi sa zahtjevom za podnošenje izvještaja visokog predstavnika o sprovođenju civilne implementacije mirovnog sporazuma u BiH za period 2009-2020. godine.

- OGLAS -

“Predložen je i zaključak u kome se navodi da je članom dva tačka jedan stav F Aneksa 10 Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH propisano da će visoki predstavnik vezano za zadatke koji su navedeni u sporazumu izvještavati periodično o napretku u sprovođenju mirovnog sporazuma UN, EU, SAD, Rusiju i druge zainteresovane vlade, strane i organizacije”, rekao je Mazalica u Narodnoj skupštini.

Zaključci će stupiti na snagu narednog dana od dana objavljivanja u “Službenom glasniku Republike Srpske”.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA