Vijesti
Horor u slikama: Ovako je izgledalo spašavanje američke plivačice (FOTO) Anita Alvares izgubila svijest tokom nastupa i potonula na dno

Na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti jučer se odigrala prava drama kada je američka reprezentativka Anita Alvares (Alvarez) ostala bez svijesti tokom svoje izvedbe u finalu umjetničkog plivanja i potonula na dno.

Čim je vidjela šta se dešava, brzo je reagirala njena trenerica Andrea Fuentes, koja je ekspresno uskočila u bazen i izvukla svoju izabranicu.

Panika je tada počela da obuzima sve prisutne, a takmičarki je upomoć pritrčao i ostatak tima.

Na sreću, u međuvremenu se osvjestila i pribrala, ali je svejedno morala da napusti mjesto događaja i zaputi se u bolnicu gdje će biti obavljena dalja ispitivanja i testiranja.

- Jako smo se uplašili. Morala sam uskočiti jer spasioci to nisu učinili. Bojala sam se jer sam vidjela da ne diše, ali sada je dobro - rekla je Fuentes.

Fuentes je objasnila da je njena plivačica izgubila svijest zbog napora za vrijeme nastupa.

- Samo je imala vodu u plućima. Jednom kada je počela disati sve je bilo u redu - dodala je, kazavši kako će se Alvares odmarati u četvrtak a u petak bi trebala nastupiti u ekipnom takmičenju, ako joj je ljekari dopuste.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.