10 C
Sarajevo
19.04.2024

Hiljade građana Srbije ustalo protiv režima Vučića: Pogledajte snimke i skandiranja sa ulica Beograda (VIDEO)

Veliki broj građana okupio se na platou ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu, na još jednom protestu “Jedan od pet miliona”, nakon čega su krenuli u protestnu šetnju. Kako je i najavljeno, zaustavili su se ispred zgrade RTS, gdje planiraju da ostanu sat vremena.

Učesnicima protesta na platou se obratio publicista Vladimir Dimitrijević, dok je kod Terazijske česme govor održao glumac Branislav Lečić.

 

Građani su se zatim, u svojoj šetnji, zaustavili ispred RTS, gdje je održan “Dnevnik slobodne Srbije”. Okupljenima se obratila Vesna Lakićević zaposlena u Kolubari, koja je zbog organizacije protesta u Lazarevcu premještena na niže plaćeno radno mjesto, a koja je u Beogradu poručila da se ne smije stati sa šetnjom.

- OGLAS -
 

Podsjetimo, još prije nekoliko dana najavljena je blokada zgrade RTS-a na sat vremena kao “Blokada upozorenja” pod parolom “Dosta smo mi gledali vas, sada ćete vi nas”.

 

Protesti se četvrtkom, petkom i subotom održavaju i u drugim većim gradovima u Srbiji, među kojima su Niš, Novi Sad, Kragujevac, Čačak, Smederevo, Negotin, Šabac, Trstenik, Kruševac, Vranje, Subotica, Pančevo, Užice, Gornji Milanovac, Aranđelovac, Topola, Kraljevo, Leskovac, Valjevo…

 
- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA