15.5 C
Sarajevo
28.03.2024

Zabranjena! Riječ koju ne smijete reći partneru tijekom svađe

Svađe i neslaganja dio su svakog braka. Koliko god voljeli jedno drugo, u nekom trenutku idemo si na živce te u afektu svađe možemo izgovoriti riječi koje zapravo ne mislimo. Jednu ružnu riječ obvezno bi trebali izbjegavati svi bračni parovi.

U žaru svađe dogodi se da bračnom partneru kažemo stvari koje ne mislimo zaista. Ipak, trebamo se pokušati kontrolirati jer jednom izgovorena riječ ne može se više povući. I baš zato jednu riječ koja može ozbiljno naškoditi braku i uzrokovati nepopravljivu štetu svi bračni parovi moraju izbjegavati u širokom luku.

Radi se o riječi razvod, a evo i 3 razloga zbog kojih je nikada ne biste smjeli izgovoriti:

- OGLAS -

1. Manipulativna je.
U nekim situacijama izgovaranjem riječi razvod u žaru svađe želimo navesti partnera da – zašuti. Nadate se da će ova nezgodna riječ prekinuti svađu i da će biti po vašem (i da ćete izbjeći buduće svađe). No tu se radi o čistoj manipulaciji s vaše strane s kojom u tom trenutku možete postići što želite, ali problem i dalje postoji i ponovno će u nekom momentu ”isplivati”.

2. Budi osjećaj stresa i tjeskobe.
Kada partneru ”zaprijetite” razvodom, to zvuči kao da mu dajete ultimatum, a ruku na srce, nitko ne voli ultimatume. Osoba kojoj se postavlja ultimatum osjeća se stjerana u kut od strane osobe koja bi je trebala voljeti najviše na svijetu.

Može zaključiti da će biti najbolje ”predati se” u svađi jer inače riskira da izgubi vašu ljubav, a možda i kraj vašega braka. Nesigurnost i nestabilnost braka na kraju mogu izazvati konstantan osjećaj stresa i tjeskobe.

3. Partner može zaista početi razmišljati o razvodu.
Bez obzira na to koliko dugo ste u braku, riječ razvod ne bi smjela biti dio vašeg vokabulara osim ako zaista ne namjeravate to napraviti. Prijetnja razvodom nikada nije dobar način za rješavanje bračnih problema.

Koristite li riječ razvod u svakoj svađi, bračni partner može zaista početi razmišljati o razvodu. Možda niste stvarno mislili da biste se razveli, ali to može postati stvarnost.

Zapamtite da brak koji se temelji na praznim prijetnjama, manipulaciji i zastrašivanju nikada ne može biti sretan i zdrav. Kako biste izbjegli takav scenarij, važno je i o najmanjim problemima razgovarati i rješavati ih na njihovu začetku, prije nego što postanu veliki problem.

Neslaganja i različita mišljenja normalan su dio svake veze, a toleriranje različitosti jedno je od od temeljnih pravila na kojemu se gradi stabilan i čvrst brak.

(zadovoljna.hr)

 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA