Vijesti
Humanitarnom akcijom osigurano 32.000 KM za porodilišta u BiH Intesa Sanpaolo Banka BiH, u partnerstvu s kompanijom Visa, sedmu godinu zaredom uspješno organizuje humanitarnu akciju "Inspirisani srcem", kroz koju je ove godine prikupljeno 32.000 KM za nabavku opreme porodilištima u Bosni i Hercegovini
#

Povodom završetka ove akcije upriličeno je i druženje u Sarajevu, gdje su umjetnici oslikavali platna koja će, uz sredstva, biti uručena predstavnicima porodilišta kao trajna uspomena na akciju "Inspirisani srcem", saoćeno je iz Intesa Sanpaolo Banke.

Direktorica Direkcije za PR i marketing komunikacije Intesa Sanpaolo Banke BiH Lejla Dizdarević ističe da banka svake godine nastoji odabrati institucije, udruženja i pojedince kojima je pomoć neophodna.

- Posebno nas raduje što smo ovoga puta direktno pomogli budućnost Bosne i Hercegovine. Donacija će biti naš doprinos poboljšanju uvjeta u porodilištima. Ova, kao i sve prethodne akcije su lična karta naše banke i čvrsto vjerujemo da trebamo, u svako vrijeme, aktivno sudjelovati u životu zajednice u kojoj poslujemo - zaključila je Dizdarević.

Projekt "Inspirisani srcem" Intesa Sanpaolo Banka BiH je pokrenula još 2013. godine. Prikupljeni novac bio je doniran u različite fondove i svrhe, kao što su liječenje građana u inostranstvu, saniranje posljedica poplava 2014. godine, te opremanje i poboljšanje uslova na pedijatrijskim odjelima klinika u BiH, kao i domovima za djecu bez roditeljskog staranja i djecu i mlade sa poteškoćama u razvoju.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.