7.7 C
Sarajevo
19.04.2024

Dodik dao 1.000 KM optuženom za ratne zločine: On je teškog imovinskog stanja

Povodom informacije da se Miletu Vujeviću iz Zvornika, kojem je kabinet člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika dodijelio pomoć u iznosu od 1.000 KM iz sredstava za interventno korištenje tekuće budžetske rezerve BiH, sudi za ratne zločine, iz ovog kabineta navode da je odluka o dodjeli sredstava bazirana na činjenici da je riječ o nezaposlenom ocu desetoro djece, teškog ekonomskog i socijalnog statusa.

U saopćenju iz kabineta člana Predsjedništva BiH podsjećaju da je kabinet bošnjačkog člana Predsjedništva godinama, posredstvom “Fondacije za pružanje pravne pomoći pripadnicima branilačke populacije”, izdvajao značajna sredstva za pomoć licima koja su pravosnažno osuđena za najteže ratne zločine nad Srbima i Hrvatima, pa čak i osobi koji je osuđen za ubistvo tri italijanska humanitarca.

Inače, Vujević je jedna od osoba kojoj se sudi na Sudu Bosne i Hercegovine za zločin počinjen u Lokanju kod Zvornika. Za napad na kolonu koja je iz Teočaka krenula 14. jula 1992. godine te za sprovođenje i čuvanje 76 civila, od kojih je 67 ubijeno u selu Lokanj sudi se Goranu Maksimoviću, Ljiljanu Mitroviću, Slavku Periću, Miletu Vujeviću, Vukašinu Draškoviću, Gojku Stevanoviću, Raji Lazareviću i Mići Manojloviću.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA