12.7 C
Sarajevo
29.03.2024

Komšić pozdravio odluku da se Keskin pusti na slobodu

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić pozdravio je odluku Suda BiH da se profesor Fatih Keskin, koji je prije dvije sedmice pritvoren u Imigracioni centar, pusti na slobodu. Keskinu se na teret stavljalo učešće u krivičnim djelima, te je ocijenjen kao prijetnja po nacionalnu sigurnost.

Međutim, Sud Bosne i Hercegovine večeras je poništio rješenje Ministarstva sigurnosti BiH, odnosno Službe za poslove sa strancima, kojim se profesor Fatih Keskin stavlja pod nadzor.

“Predmetnom presudom uvažena je tužba Fatiha Keskina, te je poništeno i konačno rješenje, i prvostepeno rješenje Ministarstva sigurnosti – Službe za poslove sa strancima, a na osnovu kojih rješenja je Keskin i stavljen pod nadzor u Imigracioni centar. Istom Presudom predmet je vraćen prvostepenom organu na ponovno odlučivanje”, dodaje se u saopćenju Advokatskog društva “Ademović, Nožica i partneri”.

- OGLAS -

Komšić je pozdravio odluku da se Keskin pusti na slobodu.

“U BiH važe i važit će zakoni države Bosne i Hercegovine”, poručio je predsjedavajući Predsjedništva BiH, navedeno je iz njegovog kabineta.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA