Vijesti
Irena Joveva: Sramim se zbog Janše! Borit ću se u Evropskom parlamentu za BiH! Meni je to neprihvatljivo i neshvatljivo! Premijer Janša živi u prošlosti, ima svoje teorije zavjere! Sramota me svaki put kad čujem ili se sjetim onoga što je napisao!

Prijavila sam ga Evropskom parlamentu i sigurna sam da ćemo dobiti odgovor! On koristi razjedinjenost ljudi, na tome gradi svoju priču i zbog toga se nije izvinio!

Senad: Janša je izjavio da Slovenija nije u ratu pomogla Bošnjacima

Irena: Nisam baš sigurna da je Slovenija pomagala u ratu samo Bošnjacima ili da ranije nije pomagala nekim drugim stranama.

U Evropskom parlamentu se o Zapadnom Balkanu raspravlja više nego prethodnih godine, nismo zaboravili na BiH i regiju, trudimo se i želimo pomoći!

Senad: Je li istina da BiH ne može u EU jer u njoj većinski živi muslimanski narod?

Irena: Deplasirano je, pogrešna koncepcija i služi kao izgovor za nenapredak zemlje! U Evropskom parlamentu se o tome ne priča na takav način! Manje svađe, više saradnje mora biti na Zapadnom Balkanu! Ne želim relativizirati prošlost i historiju, ona se ne može mijenjati, ali mi moramo gledati budućnost! Pitate me što sam uhapšena u BiH, tačnije u RS-u? Duga je to priča, ali probat ću da skratim…

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.