Vijesti
Ivana Marić objavila jezivu priču koja pokazuje pravo stanje u zdravstvu: S KCUS-a je izbačena trudnica Poznata politička analitičarka Ivana Marić, objavila je šokantan status na svom Facebook profilu.
#

Naime, Ivana je prepričala jezivu situaciju sa Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, odakle je jučer, “izbačena” trudnica jer je utvrđeno da je pozitivna na koronavirus.

Ivanin status prenijet ćemo u cijelosti:

“Jučer je s KCUS-a “izbačena” trudnica u 35. sedmici trudnoće inicijala A.M. koja nosi blizance, nakon što su utvrdili da je pozitivna na Covid-19. Dakle na KCUS-u još uvijek važi pravilo da će primiti samo pacijente koji nisu bolesni.

Primljena je dan ranije na odjel patologije na Klinici za ginekologiju i akušerstvo gdje su je uputili iz njenog Doma zdravlja zbog bolova. Prošla je sve procedure i primljena na kliniku gdje je provela noć. Ujutro su je testirali na covid-19 i test je bio pozitivan.

Nakon toga je nastala panika kod menadžmenta. Kako mi kažu moji izvori, pacijentica je doslovno izbačena s klinike, a sve koji su bili u kontaktu s njom su pozvali na razgovor i rekli su im da to mora ostati tajna tj. da se ta informacija ne širi dalje.

Zamislite kako se osjeća trudnica koja nosi blizance, ima bolove i na to još par sedmica prije poroda sazna da ima Covid-19, a doktori je izbace s klinike i pošalju kući. Zamislite da je to Vaša žena, sestra, kćerka… Gdje je granica naše tolerancije na bahatost nesposobnih političara, još nesposobnijih članova njihovih porodica i njihovih brojnih poltrona i beskičmenjaka?”, napisala je Ivana Marić.

 

Pacijentica je 1990. godište i na KCUS je stigla iz Olova. Na Klinici za ginekologiju provela je svega dva dana i jednu noć.

Prema nezvaničnim informacijama, sa slučajem su samo upoznati šefovi klinike, te su u panici od toga šta će im reći menadžment predvođen direktoricom Sebijom Izetbegović mogao reći, odlučili postupiti kako su već postupili.

Poslali smo upit KCUS-u vezano za ovaj slučaj, međutim, još nismo dobili odgovor. Ukoliko ga dobijemo, objavit ćemo ga.

Raport je ranije pisao da je cilj Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo i menadžmenta KCUS-a da sve pacijente zaražene koronavirusom prebace u Opću bolnicu. Prema njihovom planu, KCUS bi se bavio samo tercijarnim nivoom zaštite pacijenata, odnosno, ne bi skoro ništa radili, a i dalje bi naplaćivali ogromna novčana sredstva od Zavoda zdravstvenog osiguranja KS.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.